Următorul adversar....FC Bihor Oradea
Marți, 09 Aprilie 2024

Următorul adversar....FC Bihor Oradea

Următorul adversar al băieţilor noştri este FC Bihor Oradea..

Scurt istoric:

FC Bihor Oradea este un club profesionist de fotbal din Oradea, România, care evoluează în prezent în Liga a III-a. Fondat în 1958 sub numele de Crișul, a promovat în Liga a II-a în 1960. Echipa a avut o evoluție variată, obținând locul 7 în Liga I în 1984 și revenind în primul eșalon în sezonul 2003-2004. 

Aventura clubului bihorean în Divizia A a fost însă de scurtă durată. După un tur ezitant, presărat cu rezultate extraordinare, precum acel 1-1 din prima etapă de la Oradea cu Rapid (campioana en-titre la acea vreme), dar şi înfrângeri neaşteptate (FC Braşov - FC Bihor din ultima etapă a turului), unul dintre artizanii promovării, antrenorul Ionuţ Popa, a fost demis. Conducerea clubului, din care Marius Vizer s-a retras, rămânând în sarcina administraţiei locale, a decis să-l pună în funcţie pe fostul antrenor al Stelei, Ţiţi Dumitriu, o mişcare care s-a dovedit nefericită. În primele jocuri ale returului, FC Bihor nu a adunat prea multe puncte şi Dumitriu a fost demis. Până la sfârşitul sezonului, echipa bihoreană nu a reuşit să obţină punctele necesare menţinerii în Divizia A şi a retrogradat după doar un an petrecut în fotbalul mare.

Baraj ratat în 2006

Reveniţi în Divizia B, orădenii au încheiat sezonul 2004/2005 pe locul trei, după Jiul şi Gaz Metan. În ediţia următoare, Bihorul a avut două echipe pe primele două locuri: CF Liberty a cedat locul echipei UTA, iar FC Bihor Oradea a dezamăgit la turneul de baraj disputat pe Stadionul Naţional din Bucureşti.

Între 2016 și 2022, clubul a dispărut de pe scena fotbalului românesc din cauza dificultăților financiare.

În prezent, FC Bihor este în fruntea Seriei 8 din Liga a III-a, urmărind promovarea în Liga a II-a. De asemenea, în acest sezon, echipa s-a calificat în grupele Cupei României. 

Pentru echipa noastră va fi a treia întâlnire cu FC Bihor Oradea din acest sezon. În meciurile din rezonul regular, FC Bihor Oradea ne-a luat 4 din cele 6 puncte puse în joc ( 2 - 0 la Oradea şi 1 - 1 la Peciu Nou). 

Meciul CSC Peciu Nou - FC Bihor Oradea se dispută sâmbătă, 13 aprilie 2024, ora 17:00, pe terenul ``Comunal`` din Peciu Nou.

 


CSC Peciu Nou folosește COOKIES

Făcând clic pe „Da, accept” sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor instalate pe site. Acestea sunt folosite pentru a vă oferi cea mai bună experiență de navigare posibilă.

Detalii